• 1400/12/09
  • - تعداد بازدید: 382
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

معرفی

 دانشگاه علوم پزشکی فسا (FUMS) در سال 1975 توسط پروفسور رونقی با نظارت سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، با هدف تحقیق در مورد مباحث پزشکی و پیراپزشکی و نیز تربیت پزشکان مجرب و در بستر پاسخگویی اجتماعی تأسیس شد . بنابراین دانشکده پزشکی مدرسه ای بدون دیوار (بی حد و مرز در توسعه علم پزشکی) نامیده شد. پس از گذشت مدتی این دانشکده با افزودن برخی دیگر از رشته های مرتبط از دانشکده پزشکی به دانشگاه پزشکی ارتقاء یافت و بنا بر توصیه و تأکید موسس دانشگاه ، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی فسا (FUMS)در درجه اول با هدف تأمین نیازهای قلمرو تحت اختیار این دانشگاه متمرکز گردید و در مورخ 1393/09/15با تاسيس "مركز تحقيقات بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتی درمانی فسا "موافقت اصولی و در مورخ 1396/03/96 موافقت  قطعي بعمل آمد. برخی از پروژه های ملی این حوزه می توان به پروژهای مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیرشامل کوهورت های بزرگسال و جوانان (Fasa Persian Cohort Study Center ) بامجموع 13 هزار نفر در دو گروه سنی، بزرگسالان و جوانان اشاره نمود که توسط معاون محترم تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت مورد تایید و تصویب قرار گرفت. فعالیت این مرکز در حوزه تعیین عوامل خطر ابتلا به بیماری ها می باشد و اختلالات روانپزشکی نیز از اهداف اصلی محققان در مرکز مطالعه کوهورت جوانان می باشد.

از دیگر پروژه های بزرگ مرکز تحقیقات بیماری های غیر واگیر(NCDRC)می توان به پروژ های ثبت بیماری ها اشاره نمود که توسط معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه برای مطالعه دلایل اصلی مرگ و میر افراد ناشی از بیماری های قلبی عروقی ، عصبی و متابولیکی تأسیس گردید.

دو ریجستری یکپارچه تحت عنوان FaRSH وFaRMI جهت ثبت بیماری های نارسایی سیستولیک قلب و انفارکتوس میوکارد در این مرکز مستقر گردیده اند .

توسعه سریع تحقیقات در زمینه های علوم پایه با استخدام برخی از اعضای هیات علمی در تخصص های مختلف در هر دو بخش پزشکی پایه و بالینی و تحقیق بر روی پروژه های منتهی به محصولات بین رشته ای نیز متمرکز شده است. در این حوزه مطالعات مولکولی و سلولی بر اساس بیوتکنولوژی طراحی شده و علاوه بر این ، بنا بر تمایل مردم ، یکی دیگر از دغدغه های تحقیقاتی دانشگاه جستجوی شواهد دقیق برای تجزیه و تحلیل مزایا و خطرات احتمالی طب ایرانی مبتنی بر پزشکی سنتی در 1000 سال اخیر ایران بوده است.

مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر(NCDRC) از کلیه تحقیقات منطقه ای ، ملی و بین المللی که در راستای توسعه و تحقق اهداف دانشگاه و سایر حوزه های مرتبط گام برمی دارند حمایت همه جانبه می نماید. معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز از همکاری های بین المللی را حمایت نموده چرا که این امر موجب افزایش چشمگیر کیفیت و کمیت تحقیقات شده و درصد مقالات بین المللی را به شدت افزایش می دهد.

تاسیس دو دفتر مجله تحت عنوان مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی فسا به آدرس WWW.Journal.fums.ac.ir و مجله پزشکی Galen به آدرس WWW.Gmj.ir از دیگر دستاوردهای معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه می باشد که هم اکنون بطور مستقل در حال ادامه فعالیت بوده و سالانه تعداد زیادی از مقالات ارزشمند در حوزه پزشکی را منتشر و در دسترس سایرین قرار می دهد.

معاون تحقیقات ، دو مجله علمی پژوهشی پزشکی ، ژورنال پزشکی گالن و مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا را تدوین کرده است. این ژورنال ها هم اکنون مستقل کار می کنند

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: