کارگاه جستجوی منابع علمی در پژوهش‌های بالینی در بیمارستان حضرت ولی‌عصر‌(عج) فسا برگزار شد.

این کارگاه در دو جلسه با تدریس دکتر رضا همایونفر، مدیر اطلاع رسانی و منابع علمی دانشگاه برای اعضای هیات علمی بالینی و دانشجویان برگزار شد. جلسه اول کارگاه اختصاص به آموزش تئوری داشت و با سرفصل‌های 1) مبانی پزشکی مبتنی بر شواهد 2) اصول جستجوی علمی 3) معرفی استراتژی‌های جستجو 4) معرفی سطوح شواهد در علوم پزشکی 5) آشنایی با ارزیابی نقادانه مقالات 6) معرفی پایگاه‌های جستجوی منابع در علوم پزشکی 7) اصول پایه جستجو در پایگاه Pubmed 8) جستجوی پیشرفته و عملگرها در جستجوی Pubmed 9) آشنایی با MeSH و نحوه استفاده از آن در جستجوی منابع 10) آشنایی با بخش Clinical Queries و نحوه استفاده از آن 11) معرفی مختصر محیط Clinical key و امکانات آن 12) معرفی سامانه نوپا و زیرمجموعه‌های آن از قبیل سامانه علم سنجی اعضای هیات علمی و سامانه مشابهت‌یاب و سامانه نشریات غیرمعتبر 13) معرفی سامانه ارزشمند منبع‌یاب و نحوه استفاده از آن 14) آشنایی مختصر با محیط Science Direct 15) معرفی متور جستجو Google Scholar و نحوه استفاده از امکانات آن از قبیل ارتباط با نرم‌افزارهای مدیریت منابع.

در جلسه دوم که در مرکز آموزش مجازی دانشگاه انجام گرفت مطالب جلسه اول به صورت عملی توسط اساتید و دانشجویان مورد تمرین قرار گرفت.

به گزارش وب دا؛ کارگاه سوم پژوهش در بالین چگونگی پروپوزال نویسی، با ارائه دکتر مریم کاظمی استادیار گروه پزشکی اجتماعی در روز دوشنبه 98/05/14 ساعت 8 لغایت 9:30 صبح در سالن کنفرانس بیمارستان حضرت ولی عصر (عج) با حضور اعضای هیأت علمی بالینی ،دستیاران تخصصی و دانشجویان بالینی برگزار گردید. در این کارگاه ضمن ارائه کلیاتی در مورد نحوه ی نگارش پیش نویس طرح پژوهشی،نحوه ی انتخاب و نگارش عنوان طرح پژوهشی ،نحوه ی نوشتن بیان مسئله،نوشتن اهداف،سوالات و فرضیات و بررسی متون پرداخته شد.

در پایان پس از مباحثه آزاد پیرامون موضوعات مطرح شده به شرکت کنندگان گواهی حضور در کارگاه همراه با امتیاز بازآموزی تقدیم گردید.

در این جلسه دکتر محمد هاشم هاشم پور به مبانی اخلاق در پزوهش های زیست پزشکی و مصوبات قانونی و حقوقی این حوزه با ارایه موارد و کیس های واقعی از تخلفات اخلاقی پرداختند.

در تاریخ 1398/05/28کارگاهی تحت عنوان مروری بر مطالعات اپیدمیولوژیک و خطاهای شایع در آن توسط آقای دکتر عزیزالله دهقان برقرار شد. گروه هدف در دانشجویان بالینی و رزیدنت ها و همچنین اعضای هیات علمی دانشگاه بودند.در این کارگاه مطالعات مشاهده ای و مداخله ای به صورت کامل ارایه شد. همچنین انواع خطاهای تصادفی ، خطاهای منظم و مخدوش گرها توضیح داده و نحوه مقابله با آنها بیان گردید.

 

 

 

در این مبحث به مطالعات مشاهده ای مورد شاهد کارآزمایی بالینی و مطالعات طولی پرداخته شد و امکان انجام هرکدام از مطالعات در دانشگاه علوم پزشکی فسا با همکاران بالینی به بحث گذاشته شد. ضمنان در مورد واحد توسعه تحقیقات بالینی و موفقیت های دامنه دار آن در طی سال های گذشته و نقاط ضعف و قوت آن با همکاران تبادل نظر شد.

 در تاریخ 98/04/31 در سالن کنفرانس بیمارستان حضرت ولی عصر (عج) کارگاهی با عنوان آشنایی با پژوهش در طب بالینیبرگزار گردید. دکتر مجتبی فرجام به سطر بندی شواهد در متون پزشکی و اهمیت آن پرداختند و دکتر رضا همایونفر کارگاه عملی جستجو در منابع را با هدف ارزش گذاری شواهد برگزار نمودند.

این گارگاه از امتیاز باز آموزی و ارائه گواهی شرکت در گارگاه برخوردار می باشد.

 

 

در این جلسه دکتر مجتبی فرجام به انواع مقالات و اجزای آنها و مسائل حقوقی پیرامون مالکیت معنوی مقالات اشاره نمود و کارگاه عملی برای جستجو در منابع با هدف تقویت توانمندی اعضای هیات علمی در بکارگیری پایگاه های استنادی و pupmed برگزار گردید.

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: